Ny funktion: Rebalanserings-kalkylator

Ville bara tala om att jag precis släppt ett nytt verktyg på longshort.se!

Att rebalansera en portfölj är ju tokenkelt om man som i PPM har tillgång till procentandelar för innehavet, då är det ju bara att göra ett fondbyte till exempelvis 50%/50%. Men om det är på ett vanligt konto kan det bli lite småtrixigt att beräkna hur många andelar av vilka fonder ska omplaceras till andra fonder.

Därför har jag gjort en enkel rebalanserings-kalylator. Denna används för att enkelt beräkna vilka ordrar som ska göras för att rebalansera en fondportfölj till en jämn fördelning (dvs alla innehav får samma värde efter rebalanseringen).

Observera att den i nuläget endast kan rebalansera så att alla innehav blir lika stora. Jag kommer antagligen att utöka den senare så att man själv kan ange hur stor andel av portföljen varje innehav ska få, så att man kan rebalansera till exempelvis 60%/20%/20%.

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: