Välkommen!

Denna blogg kommer primärt att användas till att rapportera ”indikatorhändelser” när Stockholmsbörsen (OMXS30) och en del andra intressanta index och fonder slår om mellan köp- och säljläge enligt MA50/200-modellen. För att upprepa det jag skrivit på www.longshort.se (som kommer tillhandahålla prenumerationsmöjligheter för diverse indikatorer, och framöver även ge möjlighet för användare att skapa och testa egna modeller):

Nedanstående bild visar till exempel vilken avkastning man skulle fått från år 2000 fram till sommaren 2010 om man hade varit investerad (dvs varit lång/”long”) i en OMX30-indexfond endast de perioder då MA50 > MA200 och gått ur börsen helt under övriga perioder, jämfört med att alltid ligga investerad i OMX30. (Om man dessutom hade investerat i en räntefond, eller ännu hellre i något BEAR-derivat dvs gått kort/”short”, under de perioder man var utanför börsen hade avkastningen varit ännu större.)

MA50/200-strategi för OMXS30 år 2000-2010: +211%

Förutom dessa rapporter kommer jag även skriva ett eller annat inlägg om investering i allmänhet. Antagligen kommer det mestadels att handla om utdelningsinvestering och investeringspsykologi, men det återstår att se… 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: